Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Yem Karma Makinası Nedir?

01-02-2024 13:25
Yem Karma Makinası Nedir?

Yem Karma Makinası
Tarım ve hayvancılık sektöründe artan yenilikçi teknoloji üreticilerin makine kullanımını artırmaktadır. Yem karma makineleri ise çiftçilerin gözde cihazları arasında yer almaktadır. Bu haftaki yazımızda sizler için yem karma makinesi hakkında detaylı bilgi verip yem karma makinelerinin kullanım şekillerine değineceğiz. İyi okumalar dileriz.
Yem Karma Makinası Nedir?
Yem karma makinası, yemlerin homojen bir kıvamda karıştırılmasını sağlayan cihaz çeşididir. Yem karma makineleri, yem karıştırma makinesi olarak da adlandırılmaktadır. Hayvanların tükettiği; yonca, ot balyaları, samanlar, küspe, kepek ve mısır silajı gibi besinlerin karıştırılmasını yem karıştırma makineleri, yemlerin karıştırılmasını ve kıyılmasında üst düzey bir performans sunar. Üreticiler, hayvanlarının bakımlarını yem karma makineleri sayesinde daha hızlı ve sağlıklı şekilde yürütmektedir. 

Yem Karma Makineleri Çeşitleri Neler?
Hayvanların beslenmesine destek olacak ve sağlıklı bir şekilde verim almanızı sağlayacak hayvan yem içeriğinin homojen bir şekilde karıştırılması gereklidir. Modern hayvan besiciliğine geçilmesiyle beraber yem karıştırma makinası modelleri de aynı oranda yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Özellikle hayvan sayısı fazla olan çiftçiler ve üreticiler yem karma makinalarını tercih ederek iş yükünü azaltıyor. Hem yapılan işi azaltan hem de hayvan yeminin daha iyi karıştırılmasını sağlayan yem karma makinalarının kullanılacak tesise göre farklı modelleri bulunmaktadır. İşletmeler tarafından sıklıkla tercih edilen yem karma makine çeşitleri ise şu şekildedir:
Yatay Helezonlu Yem Karma Makineleri
Dikey Helezonlu Yem Karma Makineleri
Sabit Yem Karma Makineleri
Kendi Yürür Yem Karma Makineleri
Eco Serisi Yem Karma Makineleri

Yem Karma Makinası Yatay mı Dikey mi? Hangisi Daha İyi?
Dikey yem karma makineleri ve yatay yem karma makineleri arasında kalıyorsanız eğer işletmenizin ihtiyaçlarını düşünmelisiniz. Her iki yem karıştırma ve hazırlama makinesi de özelleştirilmiştir. Genellikle besi ineği yetiştiren çiftçiler yatay yem karma makinelerini tercih etmektedir. Süt ineği yetiştiren çiftçiler ise dikey yem karma makinelerini daha sık kullanmaktadır. Ürünler arasında kaba yem oranı daha yüksek olduğu durumlarda dikey makineler daha iyi bir karışma sağlamaktadır. 
Yem Karma Makineleri Nasıl Kullanılır?
Yem karma makinelerinin kullanımı oldukça basittir. Öncelikle karıştırılacak yemler hazırlanır. Yem karma makinesine konulan yemlerin sırası ve içeriği tamamen üreticinin kararına bağlıdır. Ancak genelde sırasıyla; kuru kaba yemler, kuru yoncalar, kuru fabrika yemleri, küspeler, yem katkı maddeleri ve silaj gibi daha ıslak yemler makineye koyulur. Paslanmaz karıştırma haznesinde besinler homojen kıvamda karıştırılır. Yemlerin karıştırılması ve hazırlanması ise yaklaşık olarak 15 dakika kadar sürer. 
Yem Karma Makinası Nasıl Temizlenir?
Hayvanların sağlıklı bir şekilde beslenmesi için yem karma makineleri antibakteriyel tasarıma sahip olmalıdır. Bununla birlikte kullanım sırasında makinelerin düzenli olarak bakımı ve temizliği yapılmalıdır. Öncelikle yem karma makinelerini temizlerken güvenlik önemleri alınmalıdır. Ardından makinedeki tüm yem artıkları boşaltılmalıdır. Ulaşılabilen parçalar fırça, süpürge, hava basıncı ve kimyasal zararlı olmayan ürünler ile temizlenmelidir. Temizlik sırasında sıcak su kullanımı tavsiye edilir. Dezenfekte işleminin ardından makine parçalarının iyice kurutulması ise önemlidir. 
Yem Karma Makinesi Özellikleri
Yemlerin tartılmasını ve kontrolünü sağlayan yem karma makinelerinin paslanmaz karıştırma haznesinde besinler homojen kıvamda karıştırılır. Yem karma makinelerinin özellikleri ise aşağıda özetlenmiştir:
Hayvanların sağlıklı beslenmesini sağlamak üzere tasarlanan yem karma makineleri,  işletmelerin verimlilik  seviyesini artırmaktadır.
Ayarlanabilir hacim seviyesi sayesinde ihtiyaç kadar yemin hazırlanmasını sağlar.
Konveyör uzatma seçeneği ve özel mıknatıslar istenmeyen yem kalıntıları temizlemektedir. 
Paslanmaz dayanıklı çelik tasarımı uzun ömürlü kullanım sağlar. 
Hayvan sayısı doğrultusunda yem karma makinelerin hacimleri ayarlanmaktadır.
Yem Karma Makinesinin Faydaları Nelerdir?
Yem karma makineleri modern tarım teknolojileri arasında yer almaktadır. Çiftçilerin zaman tasarrufu yapmasını sağlayan makineler, hayvanların beslenmesine hijyen ve kalite katmaktadır. İşletmelere ve üreticilere üst düzey bir verimlilik sağlayan yem karma makinelerinin faydaları şu şekilde özetlenebilir:
Yem karma makineleri, büyükbaş ve küçükbaşların daha sağlıklı beslenmesine yardımcı olur.
Homojen karışımı sağlayan besinler, hayvanların sindirim ve metabolizma rahatsızlıklarını en aza indirmektedir.
Yem karma makinesinin karıştırdığı besinleri tüketen hayvanların et ve süt verimliliğinde artış gerçekleşmektedir.
Yem karma makineleri, yem israfını azaltarak işletmelere tasarruf sağlamaktadır. 
Doğru ve sağlıklı yemler ile beslenen hayvanların süt üretiminde verimlilik sağladığı bilinen bir gerçektir.
Yem Karma Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Yem karma makinesi satın alırken öncelik olarak ihtiyaç ve bütçenize göre hareket etmelisiniz. Genel olarak yem karma makinesi alırken dikkat edeceğiniz ayrıntılar ise şu şekilde özetlenebilir:
Baktığınız hayvan sayısına göre makinelerin hacimlerini değerlendirmelisiniz. Orta çaplı işletmeler için küçük hacimli makineler daha uygundur. 
Yem türü ve miktarı doğrultusunda yem karıştırma makinesi seçimi yapmalısınız. Yem karma makinasında tek seferde ne kadar yemin karıştırılması gerekiyorsa karıştırma makinesinin kapasitesi ise bu doğrultuda belirlenmelidir. Hayvan sayısı dikkate alınarak yem karma makinasının kapasitesini belirlemeniz daha yararlı olacaktır.
Yem karma makinesi çeşitleri arasından hayvanlarının besin ihtiyacını karşılayan cihazı seçmelisiniz.
Yem karma makinesi üreticisi olan firmanın size sunduğu imkan ve garanti kapsamını göz önünde bulundurmalısınız. 
Yem Karma Makinesi Fiyatları
Yem karma makinesi fiyatları; döviz kuruma, makinenin hacmine, markasına ve motor gücüne göre değişmektedir. Türkiye’de yem karma makinesi fiyatları ise diğer ülkelere kıyasla daha uygundur. Peki, yem karma makinası ne kadar? Yem karma makinesi fiyatları 1.000 – 25.000 dolar aralığında fiyatlara sahiptir. Ayrıntılı yem karma makinesi fiyatları için lütfen bizimle iletişime geçin.
Yem Karma Makinaları Tavsiyeleri
 Ürünlerimizi daha detaylı incelemek için yem karıştırma makinalarının yer aldığı sayfamızı inceleyebilirsiniz. İNCELE
Yem karma makinası fiyatları makinanın özelliğine göre değişim göstermektedir. Yem karıştırma makinası fiyatlarını öğrenmek ve detaylı bilgi almak için 0501 007 43 21 danışma hattından bizleri arayabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Yem karma makinalarının kullanım alanı nedir?
   +Yem karma makinesi, orta ve büyük ölçekli üretim yapan hayvancılık işletmeleri tarafından tercih edilmektedir.
Yem karma makinesi ne işe yarar?
   +Yem karma makinası, besi hayvancılığı veya süt hayvancılığı yapan çiftçiler ve üreticilerin hayvanları besleme sırasında iş yükünü azaltacak bir makinadır. Yem karmanın yapılması hayvanın tüketmesi gereken tüm besinleri bir araya getirerek daha iyi beslenmesine böylelikle daha fazla verim almanızı sağlar.
1 metreküp yem karma makinası kaç hayvana yeter?
   +1 metreküp yem karma makinesi 12 büyükbaşa yeterli olur.
2 metreküp yem karma makinesi kaç hayvana yeter?
   +2 metreküp yem karma makinesi tek seferde 20 büyükbaş hayvana yeten güce sahiptir.
8 m³ yem karma kaç hayvana yeter?
   +8 m³ yem karma makinesi 130 adet hayvana yeterli olur.
Büyükbaş hayvan bir günde ne kadar yem yer?
   +Büyükbaş hayvan günde ortalama olarak 4-12 kg arasında yem yer. Yem miktarları hayvanın kilosuna ve sağlığına ve büyüme oranına göre değişmektedir.
Küçükbaş hayvan günde kaç kilo yem yer?
   +
Küçükbaş hayvan günde ortalama 2 ila 4 kilo arasında yem yer. Yem miktarı hayvanın türüne, yaşına ve kilosuna göre değişir.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.